Navigatie

 

Adoptie

Adoptie gebeurt zorgvuldig en is vaak een lang proces. Aan het einde van dit proces beslist de rechter of de adoptie mag plaatsvinden.

Een lang proces. Wij staan je graag juridisch bij!

Wil je een kindje adopteren? Dan ben je daar waarschijnlijk al heel wat jaren mee bezig. Het is fijn om juridische hulp te hebben bij zo’n proces. Adopteer je binnen Nederland? Dan eindigt het adoptieproces altijd bij de rechtbank en is een goede advocaat onmisbaar. Als ouders wil je natuurlijk dat zo’n proces goed verloopt. Dat begrijpt onze advocaat Anneloes van Tuijn. Ze heeft hier de afgelopen jaren veel ervaring in opgedaan.

Adoptie van een Nederlands kindje

Bij adoptie binnen Nederland zoekt de Raad voor de Kinderbescherming geschikte aspirant-adoptieouders voor een kindje. Als aspirant-adoptieouder ga je het kindje verzorgen en opvoeden. Na een jaar kun je met de hulp van een advocaat een verzoek tot adoptie indienen bij de rechtbank en wordt de adoptieprocedure formeel afgerond. Je kunt in dezelfde procedure een verzoek doen om de voor- en achternaam van je kindje te wijzigen.

Juridische hulp nodig?

Je kunt bij ons terecht voor binnenlandse, buitenlandse en partneradoptiezaken. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Advocaten in dit gebied

Maak een afspraak
Heb je een juridisch vraagstuk en ben je op zoek naar een advocatenkantoor voor betrouwbare ondersteuning daarbij? Neem contact met ons op.