Navigatie

 

Alimentatie

Alimentatie is een financiële bijdrage in de kosten van levensonderhoud na een scheiding. Vaak ontvangt de partner met het laagste inkomen dan een bijdrage van de partner met het hoogste inkomen. Naast partneralimentatie bestaat er ook kinderalimentatie, want totdat de kinderen 21 jaar oud zijn, blijven ouders verantwoordelijk voor hun kosten.

Wat is rechtvaardig? Wij adviseren je graag!

Wij hebben ruime ervaring met alimentatiezaken en komen op voor jouw belangen. We denken met je mee en geven advies. We berekenen bijvoorbeeld de hoogte van de alimentatie, of kijken of een eerder gemaakte berekening nog klopt. Als jullie samen komen, kunnen we jullie helpen via mediation. Kom je alleen dan maken wij goede afspraken in jouw belang. En komen we er niet uit met je ex-partner, dan komen wij voor je op als een rechter gaat beslissen.

Hoogte van de alimentatie

Bij het berekenen van de hoogte van de alimentatie kijken we naar het bedrag dat de ontvanger nodig heeft (behoefte) en naar het inkomen van degene die de alimentatie moet betalen (draagkracht). De alimentatie mag niet hoger zijn dan de behoefte of de draagkracht. Daarnaast kunnen andere factoren een rol spelen. Denk aan veranderende wetgeving, schulden, meerdere huwelijken of samengestelde gezinnen. Als een van de bepalende omstandigheden wijzigt, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van de alimentatie. Die moet dan opnieuw worden vastgesteld.

Juridische hulp nodig?

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Advocaten in dit gebied

Maak een afspraak
Heb je een juridisch vraagstuk en ben je op zoek naar een advocatenkantoor voor betrouwbare ondersteuning daarbij? Neem contact met ons op.