Navigatie

 

Ambtenarenrecht

Via het ambtenarenrecht kan een ambtenaar ontslagen worden. Zonder toe- of instemming. Een ambtenaar kan tegen dit ontslag bezwaar maken en in beroep gaan bij de rechtbank. De rechter beslist uiteindelijk of het ontslag terecht is. Door allerlei procedures kan dit jaren duren.

Ontslagen?

Dan is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Ambtenarenrecht is namelijk complex. Bij Van Zinnicq Bergmann Advocaten hebben we daar ervaring mee. Wij komen graag op voor jouw belangen bij de vaak lange ontslagprocedure.

Wil je afscheid nemen van een van je ambtenaren?

Zorg dan altijd voor een advocaat. Bij ontslag gelden regels voor overheidsinstellingen. En die zijn vaak complex. Wij kennen die regels en zorgen dat je de vaak lange procedure goed doorloopt.

Verschil ambtenaren- en arbeidsrecht

Een niet-ambtenaar kan niet ontslagen worden zonder toe- of instemming. De wens is dat dit voor ambtenaren in de toekomst ook gaat gelden. De verwachting is echter dat het nog jaren zal duren voor het zover is. De verschillen tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht zijn nog te groot. Zo heeft een ontslagen ambtenaar vaak langer recht op een WW-uitkering dan een andere werknemer. Daartegenover staat dat de transitievergoeding niet geldt voor een ambtenaar.

Juridische hulp nodig?

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Advocaten in dit gebied

Neem contact op
Heb je een juridisch vraagstuk en ben je op zoek naar een advocatenkantoor voor betrouwbare ondersteuning daarbij? Neem contact met ons op.