Navigatie

 

Bestuursrecht

In het bestuursrecht worden zaken tussen overheid (het bestuur) en burger geregeld. Denk aan gedoe met de overheid over je vergunning, of met het UWV over je uitkering. Het uitgangspunt is dat elke burger recht heeft op bescherming tegen de overheid. Het bestuursrecht in een breed en complex rechtsgebied. Het is verstandig om een deskundige in te schakelen zodra u hiermee te maken krijgt.

Vergunningen

Voor veel activiteiten moet u als burger of ondernemer een vergunning aanvragen. Een horecaondernemer kan bijvoorbeeld problemen ervaren bij de aanvraag van verschillende vergunningen (bijvoorbeeld voor het organiseren van evenementen). Het kan ook voorkomen dat een bouwvergunning niet verleend wordt. Wat dan? Wij kunnen u op de juiste manier adviseren en waar nodig bijstaan in een bestuursrechtelijke procedure.

Uitkeringen

Heeft u een uitkering aangevraagd en is deze geweigerd door de gemeente of bijvoorbeeld het UWV? Dan moet beoordeeld worden of er bezwaar gemaakt kan worden tegen deze beslissing. Wij kunnen samen met u onderzoeken welke mogelijkheden u heeft. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor u een bezwaarschrift opstellen of een gesprek voeren met de betreffende overheidsinstantie om tot een oplossing te komen.

Wat doen wij?

Heb je een conflict met de overheid? Wij hebben veel kennis in huis op het gebied van bestuursrecht. Met onze expertise en ervaring staan wij u graag bij. Zo wordt het een eerlijke strijd en krijgt u waar u recht op hebt.

Juridische hulp nodig?

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

In dit rechtsgebied

Advocaten in dit gebied

Maak een afspraak
Heb je een juridisch vraagstuk en ben je op zoek naar een advocatenkantoor voor betrouwbare ondersteuning daarbij? Neem contact met ons op.