Navigatie

 

Verbintenissen- en goederenrecht

Zoekt u een advocaat die u kan voorzien van juridisch advies met betrekking tot verbintenissenrecht of goederenrecht? Dan zit u goed bij Van Zinnicq Bergmann Advocaten in Den Bosch, Noord-Brabant. Wanneer u te maken krijgt met zaken omtrent bezit, eigendom of persoonlijke rechten, staat ons advocatenbureau klaar om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Een advocaat inschakelen voor geschillen rondom verbintenissen- en goederenrecht

Het verbintenissenrecht en het goederenrecht liggen dicht bij elkaar. Soms overlappen ze zelfs. Als u onenigheid heeft met een andere partij, is het belangrijk om te weten met welk recht u te maken heeft. Onze advocaten helpen u daarbij. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen goederenrecht en verbintenissenrecht?

Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht gaat over afspraken die twee of meer partijen met elkaar maken. Zo’n afspraak heet een verbintenis. Dat kunnen kleine dagelijkse afspraken, zoals bij de supermarkt waar de afspraak is dat u boodschappen meeneemt in ruil voor geld. Maar het kan ook over grotere en ingewikkeldere zaken gaan, zoals het kopen van een huis. Heeft u een zaak waar u niet uitkomt? Wij bieden passend juridisch advies rondom zaken in het verbintenissenrecht.

Verbintenis door overeenkomst of wettelijk

Je kunt een verbintenis hebben, omdat je een overeenkomst hebt met een andere partij. Bijvoorbeeld een schilder, waarmee je afspreekt dat hij je huis verft en dat jij hem daarvoor betaalt. Maar je kunt ook een verbintenis hebben, omdat het wettelijk zo bepaald is. Denk aan de voetbal die uw zoontje door de ruit van de buurman schiet. U bent dan doorgaans verplicht de schade te vergoeden. Dit is dan een wettelijke verbintenis met de buurman.

Goederenrecht

Het goederenrecht beschrijft regels over goederen. Dat zijn niet alleen fysieke goederen, zoals een auto of een televisie, maar ook vermogen zoals bijvoorbeeld banktegoeden. In het goederenrecht staat beschreven wanneer iets eigendom is en welke rechten u als eigenaar hebt. Of, en welke rechten iemand anders op uw eigendom heeft, valt hier ook onder. Denk aan de hypotheek op een huis of zakelijk pand. Onze advocaat voorziet u van passend juridisch advies in zaken omtrent het goederenrecht.

Reken op onze expertise

Het verbintenissenrecht en goederenrecht is nogal een doolhof, waarin u rekent op juridisch advies van onze advocaat, zodat u niet verloren loopt. Met onze kennis en ervaring zijn wij de juiste gids. Neem gerust contact op met mr Jean van Zinnicq Bergmann of met mr Mats Klaren om een afspraak te maken en uw geschil te bespreken.

person in orange long sleeve shirt writing on white paper

Maak een afspraak
Heb je een juridisch vraagstuk en ben je op zoek naar een advocatenkantoor voor betrouwbare ondersteuning daarbij? Neem contact met ons op.