Navigatie

 

Samen uit elkaar via mediation

De periode waarin de beslissing om uit elkaar te gaan wordt genomen is vaak chaotisch en emotioneel.

Verdriet, teleurstelling, woede en frustratie voeren de boventoon. En dan is er twijfel over de beslissingen die genomen (moeten) worden. Willen we wel uit elkaar, wat is het beste voor onze kinderen en waar ben ik straks in financieel opzicht aan toe. Mediation kan houvast en sturing bieden. Het zorgt ervoor, als je kiest voor een specialist in het personen- en familierecht, dat je weet hoe je er straks voor staat en geen onbezonnen beslissingen neemt.

Het is, voor u beiden van belang om op een goede, respectvolle manier uit elkaar te gaan, al helemaal als u kinderen heeft. Des te eerder kan de blik weer op de toekomst gericht worden en het opbouwen daarvan.

Scheiden doe je samen, hoe vreemd dat ook klinkt. Een deskundige scheidingsmediator of familierechtadvocaat kan u hierin bijstaan en adviseren. Het idee is dat door middel van ongeveer twee tot vijf bijeenkomsten alle zaken die in het kader van de scheiding geregeld moeten worden, besproken worden en dat de daarover gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan wanneer sprake is van kinderen. Daarna kan de formele afhandeling van de echtscheiding door de advocaat worden afgehandeld.

Mediation is vaak sneller en goedkoper dan een procedure waarbij voormalig partners lijnrecht tegenover elkaar staan, maar bovenal is men vaak meer tevreden met het resultaat dan bij een beslissing van een rechter het geval is. Niet in de laatste plaats is het een prettig idee dat u in uw rol als ouder van de kinderen in staat bent samen de beslissingen te blijven nemen die het meest in hun belang zijn.

Overweegt u mediation, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Anneloes van Tuijn

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.