Navigatie

 

Secretaresse al vijftig jaar trouw aan haar Vughtse advocaat

Na een sollicitatiegesprek op een zaterdagmorgen zei advocaat Van Zinnicq Bergmann na een minuut of tien al: ‘je bent aangenomen’. Christel Vos was 16. Nu is ze 66. En ze werk nog altijd op hetzelfde kantoor. Met 50 dienstjaren maakt haar dat de langstzittende secretaresse van Nederland.
Werken op een advocatenkantoor was niet echt haar ambitie nadat ze de Mulo had afgerond. Het was meer toeval dat ze in 1966 bij Van Zinnicq Bergman advocaten terecht kwam. „Ik vond het doodeng hier te starten”, aldus de vrouw uit Kruiskamp.
Bij de tijd
Toen Vos binnenkwam werkte ze nog op de typemachine. Met de komst van tekstverwerkers, en later computers, veranderde haar werk ingrijpend. Maar ook met de nieuwste ontwikkelingen op elektronisch gebied kan ze best meekomen. „Door mijn werk blijf ik juist lekker bij de tijd”, stelt Vos
Familie
Ze heeft in de loop der jaren wel andere aanbiedingen gekregen, maar eigenlijk heeft Vos dat nooit serieus overwogen. ,,Het is altijd een fijn, klein kantoor geweest met leuke collega’s.” Er is nu een stuk meer personeel en er zijn er meer advocaten op kantoor dan in 1966, vertelt Vos. Dezelfde familie staat echter nog altijd aan het hoofd: Jean van Zinnicq Bergmann is de vierde generatie die het het naar eigen zeggen oudste advocatenkantoor van Nederland runt, opgericht in juli 1870. Al die tijd al aan de Peperstraat was gevestigd.
Wanneer Vos stopt met werken, weet ze nog niet. „Voorlopig werk ik in elk geval nog een paar maanden door

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.