Navigatie

 

Papa en mama gaan uit elkaar maar wat betekent dat voor kinderen.

Je bent als kind geen uitzondering meer als je ouders gaan scheiden, althans niet zoals dat tientallen jaren geleden nog wel het geval was. Dat maakt het echter niet gemakkelijker. Zelfs niet als de ouders er alles aan doen om de belangen van hun kinderen voorop te stellen.

De meeste informatie die beschikbaar is over scheidingen en de gevolgen daarvan zijn gericht op de ouders zelf. Het Klokhuis start op 19 januari aanstaande met een speciale serie gericht op kinderen die zal worden uitgezonden op NTR NPO Nederland 3.

Het Klokhuis tracht dit lastige onderwerp meer bespreekbaar te maken.

De serie bestaat uit vier afleveringen. De eerste aflevering richt zich op het verbreken van de relatie tussen ouders. De tweede aflevering (26 januari) gaat over vechtscheidingen. In de derde aflevering komt de rechter aan bod en de (actieve) rol die kinderen daarin kunnen hebben. In de laatste aflevering (9 februari) wordt besproken waar kinderen hulp kunnen zoeken als hun ouders scheiden en wat de effecten daarvan voor kinderen kunnen zijn.

Ik ben benieuwd en kijk uit naar de serie. Het kan denk ik ook voor scheidende ouders geen kwaad om een dergelijke serie, waar het perspectief van kinderen volop aan bod zal komen, te bekijken.

Anneloes van Tuijn

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.