Navigatie

 

Al is de leugen nog zo snel….

Het loont bepaald niet om onwaarheden te verkondigen. Daar kwam de werknemer uit onderstaande casus wel achter.

 

De casus 

De man had zich niet op de juiste manier ziek gemeld. Ook verscheen hij niet bij Zoom-meetingen met de arbodienst en was hij niet thuis aanwezig. De werkgever ontslaat de man op staande voet. De enige mogelijkheid om daartegen verweer te voeren is door het indienen van een vernietigingsverzoek bij de kantonrechter.  De werknemer doet dit vervolgens ook. Als reden gaf hij op, dat hij op de intensive careafdeling in Paramaribo lag. Hier had hij niet de beschikking over zijn telefoon.

Er werd een zittingsdatum bepaald, maar de werknemer verscheen ook niet ter zitting. Schriftelijk had hij doorgegeven, dat hij zijn vernietigingsverzoek introk met als reden, dat hij geen advocaat had. Tot dat moment had de werkgever de nodige kosten gemaakt. Er was namelijk een advocaat ingeschakeld, die een verweerschrift bij de kantonrechter had ingediend. De werkgever was feitelijk een kansloze procedure ingesleurd door de werknemer.  De werkgever verzocht de rechter om zijn daadwerkelijk gemaakte kosten door de werknemer te laten vergoeden.

Conclusie 

Navraag bij het ziekenhuis in Paramaribo leerde, dat werknemer daar helemaal niet als patiënt bekend stond. De verklaringen die de werknemer had overgelegd, bleken niet afkomstig van artsen. Uit de berichten op social media bleek dat werknemer gewoon vakantie aan het vieren was.

Kortom werknemer had er een potje van gemaakt en dat kwam hem duur te staan. Hij kreeg een rekening gepresenteerd van meer van € 4.000,– netto. Zijn gedrag werd hem door de kantonrechter zeer kwalijk genomen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Mr J. (Hanneke) van Haarlem                                                Van Zinnicq Bergmann Advocaten

Advocaat Arbeidsrecht                                                            ‘s-Hertogenbosch

selective focus photography of Pinocchio puppet

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.