Navigatie

 

Joost Hofman beëdigd als advocaat

Om als advocaat aan de slag te kunnen, moet aan een aantal vereisten worden voldaan. Als dat is gebeurd, wordt de advocaat tijdens een speciale zitting beëdigd. De eerste drie jaar wordt het beroep advocaat uitgeoefend onder “begeleiding en verantwoording” van een ervaren advocaat, patroon genaamd en moet aan de opleidingsvereisten worden voldaan (ook na die drie jaar moeten advocaten overigens aan de opleidingsvereisten blijven voldoen).

Joost Hofman

Joost Hofman is als rechtenstudent aan de Universiteit van Tilburg al als student-stagiaire bij ons kantoor terecht gekomen. Na die stage, tijdens de afronding van zijn studie en daarna, is Joost bij het kantoor blijven werken als juridisch medewerker. Al snel werd het duidelijk: Joost wilde ook de stap zetten om advocaat te worden. Eerder dit jaar werd daarom het traject opgestart en afgelopen vrijdag 28 september jl. is Joost Hofman officieel beëdigd als advocaat tijdens de speciale zitting bij de Rechtbank ’s-Hertogenbosch. Een heugelijk moment in zijn carrière. Nadat zij al veel samenwerkten, is Marlous Weerts nu ook officieel zijn patroon. Vanaf nu kan Joost dus zelfstandig als advocaat optreden. Wij zijn natuurlijk erg trots op deze stap en verheugd dat Joost aan ons kantoor verbonden blijft.

Rechtsgebieden

Op dit moment houdt Joost zich, net zoals voor zijn beëdiging, voornamelijk bezig met het gebied van het huurrecht. Daarnaast zal hij zich ook steeds meer gaan richten op het arbeidsrecht, zo schreef hij zijn afstudeerscriptie over het ontslagrecht, en het personen- en familierecht. Hebt u vragen voor hem, neem dan gerust eens contact met Joost Hofman op.

Namens Van Zinnicq Bergmann Advocaten,

Anneloes van Tuijn

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.