Navigatie

 
Jean krijgt het lintje opgespeld door burgemeester R.J. van de Mortel

Koninklijke onderscheiding voor Jean van Zinnicq Bergmann

Naast het feit dat Jean van Zinnicq Bergmann nu al 43 jaar advocaat is, heeft hij zich ook reeds 35 jaar lang met veel passie ingezet als bestuurslid van de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting in Vught. Deze stichting was voor 100% gericht op sociale huisvesting in Vught. Samen met Emile Blomjous vormde Jean het hart van de stichting; getweeën trokken zij de kar van de stichting die geen personeel had. Samen hebben zij in Vught zo 120 nieuwe woningen in de sociale sector gerealiseerd, zonder overheidsgeld, geheel op eigen kracht van de stichting. Was, want per 1 oktober 2019 is de stichting gefuseerd met Woonwijze, haar grotere zusje in Vught, die als blijk van waardering van haar kleine zusje nu haar naam heeft gewijzigd in de CharlJean met burgemeester Roderick van de Mortelotte van Beuningen Stichting.

Voor zijn inzet gedurende al deze jaren is Jean op maandagavond 13 januari 2020 koninklijk onderscheiden. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van Woonwijze ter gelegenheid van de fusie heeft hij het bijbehorende lintje opgespeld gekregen door de burgemeester van Vught, Roderick van de Mortel.

Naast zijn inzet voor de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting is Jean ook op andere manieren betrokken bij de (Vughtse) gemeenschap. Jean heeft in 1987 mede aan de wieg gestaan van de Kiwanis Club in Vught en later van het Kiwanis Kinderfonds Vught. Beide zetten zich speciaal in voor kinderen (in Vught) door middel van financiële en materiele hulp. Daarnaast is Jean initiator van een jaarlijks kerstdiner, dat door Kiwanis Club Vught aangeboden wordt – inmiddels al 16 keer achter elkaar – aan inwoners van Vught om het Kerstfeest voor hen een sterretje te geven.

Verder is Jean ook al jaren penningmeester van Eurojuris Nederland, een netwerk van advocatenkantoren in Nederland en onderdeel van Eurojuris International, een netwerk van meer dan 200 advocatenkantoren door heel Europa en daarbuiten.

Wij als kantoor zijn dan ook trots op de verdiensten van Jean en de onderscheiding die hij hiervoor heeft gekregen!

mr Anneloes van Tuijn

TAGS

Ontvang onze gratis juridische tips
Van Zinnicq Bergmann advocaten publiceert regelmatig een gratis e-mail-nieuwsbrief met daarin juridische tips. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je nu in!

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.